Manekenkino zgodbo, ki je del afere, v katero je vpleten 72-letni premier, so potrdili tudi skrivni posnetki 42-letne spremljevalke Patrizie D'Addario, z zabave, ki se je odvila 4. novembra. Na posnetku se sliši Berlusconija, ki Patriziji veli, naj ga počaka v postelji, posneti pa so tudi telefonski pogovori med njo in premierjem naslednji dan.

Podrobnosti o 23-letnici so v javnost prišle po policijski preiskavi bratov, ki sta osumljena zvodništva. Barbara Montereale je dejala, da je za nagrado za udeležbo na dveh Berlusconijevih zabavah v zameno dobila „denar, prstane in ogrlice“. Za Berlusconijevo kariero najbolj škodljiv podatek pa je obtožba Patrizie D'Addario, ki je dejala, da za spolni odnos ni dobila plačila.

„Klicala sem ga Silvio, ker so ga vse druge klicale očka. Bil je zelo prijeten, tako kot kakšen očka. Poslušal me je, ko sem mu govorila o svojih starših. Na koncu me je poljubil čelo in mi dal zavitek,“ je dejala Barbara.

Berlusconijev predstavnik je dejal, da premier Barbarino pričanje ne bo komentiral. Ob tem je poudaril, da so „časopisi ponovno polni smeti in laži o premierju“. „Napad medijev me ne bo pretresel, s svojim delom bom nadaljeval,“ je afero komentiral Berlusconi.